Πρόσβαση – Διαδρομή – Άφιξη

Είναι λίγο περιπετειώδης αλλά τελικά αξίζει τον κόπο όπως θα διαπιστώσετε.

Δηλαδή έχει αρκετή ανηφόρα πολλά βουνά, αρκετά χωριά, φαράγγια και τελειώνει με δυόμιση χιλιόμετρα χωματόδρομο. Η διαδρομή σίγουρα θα σας γοητεύσει με την ομορφιά και τις συνεχείς εναλλαγές της. Μην φοβάστε είναι πιο εύκολο απ’ όσο περιγράφεται και παιχνιδάκι αν είσαστε αποφασισμένοι να έλθετε ως εδώ.Παίρνετε τον Εθνικό δρόμο από Χανιά η Σούδα με κατεύθυνση προς Κίσσαμο (Καστέλι) . Στο τέλος του Εθνικού δρόμου υπάρχει η ταμπέλα προς Ελαφονήσι.
Παίρνετε αυτή την κατεύθυνση και περνάτε μέσα από τα χωριά Καλουδιανά, Ποταμίδα, Βουλγάρω. Αν συνεχίσετε αριστερά στην διασταύρωση των Τοπολίων θα περάσετε μέσα από το χωριό και το ομώνυμο φαράγγι και μετά από το χωριό Κατσοματάδω . Περίπου 3 χλμ. αργότερα θα βρείτε δεξιά την διασταύρωση προς Βλάτος και Μηλιά. Περίπου 4 χλμ. από το Βλάτος θα φτάσετε στην Μηλιά.

Κατά την άφιξη σας στην Μηλιά θα δείτε την ταμπέλα που σας παραπέμπει να παρκάρετε και να συνεχίσετε με τα πόδια (150 μέτρα). Μόνο εάν έχετε αρκετές αποσκευές, κινητικές δυσκολίες , επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες η έχει σκοτεινιάσει αγνοήστε την και συνεχίστε με το αυτοκίνητο σας αργά την κατηφόρα δεξιά. Μόλις φτάσετε στον οικισμό προχωρήστε 20 ακόμη μέτρα και θα δείτε το εστιατόριο. Εκεί βρίσκεται και η υποδοχή.

Κατόπιν και αν οι συνθήκες το επιτρέπουν παρακαλούμε να οδηγήσετε το αυτοκίνητο σας στο πάρκινγκ , αλλιώς ρωτήστε μας που μπορείτε να παρκάρετε εναλλακτικά.

Προς την Μηλιά με λεωφορείο.

Ένα ιδιωτικό η ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο θεωρείτε απαραίτητο. Δυστυχώς η συγκοινωνία με το λεωφορείο είναι ελλιπής.

Παρ όλα αυτά αν δεν θέλετε να μετακινείστε όσο χρόνο θα μένετε σε εμάς, υπάρχει ένα λεωφορείο την ημέρα από Οκτώβριο μέχρι Μάιο από τα Χανιά.

Λειτουργεί καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής.

Ξεκινάει από τον κεντρικό σταθμό στις 13:00 μμ. και κάνει στάση στο Βλάτος στις 14:45.

Από εκεί μπορούμε να σας παραλάβουμε εμείς κατόπιν συνεννοήσεως.

Το ίδιο λεωφορείο περνάει από το Βλάτος με κατευθυνση προς Χανιά, το πρωί περίπου στις 07:00πμ. η οποία είναι ακατάλληλη ώρα για να σας μεταφέρουμε στην στάση. Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να πάρετε ένα ταξί από την Μηλιά μέχρι το Καστέλλι Κισσάμου και από εκεί υπάρχει συχνή συγκοινωνία προς τα Χανιά.

Το ταξί κοστίζει από την Μηλιά προς το Καστέλλι περίπου 30 – 35 € και προς τα Χανιά περίπου 75€.

Δεν υπάρχει συγκοινωνία από την Μηλιά προς την Παλαιόχωρα η προς την Σούγια.

Το ταξί προς Παλαιόχωρα κοστίζει 40€ και προς Σούγια 60€.

Μια συμβουλή:
Αν θα μετακινηθείτε με ταξί από και προς την Μηλιά συνεννοηθείτε την τιμή με τον οδηγό πριν ξεκινήσετε αναφέροντας ότι υπάρχουν και δυόμιση χιλιόμετρα χωματόδρομου.

Μπορούμε να σας κλείσουμε το ταξί αν το επιθυμείτε, εννοείται χωρίς καμία χρέωση από εμάς.

Στην περιοχή μας έχουμε μερικά ταξί που μας εξυπηρετούν χωρίς δισταγμό όποτε και αν θελήσουμε.